Asztalos-mesterek.hu Asztalost keres? Megtalálta! Minőségi és egyedi, fából készült asztalos munkák..

Nyílászárók műszaki leírása

Az bejárati ajtók, ablakok és erkélyajtók anyaga

I. osztályú kitöredezettség- és csomómentes, 3 rétegben ragasztott, hossztoldott borovi fenyő, mely vetemedés mentességet illetve rugalmasságot biztosít a belőle készült fa ablakok, fa ajtók, fa erkélyajtók egyszóval fa nyílászárók részére. Keresztmetszete 68x81 mm-es. Továbbá 88 mm-es szerelvényel passzív házhoz is kiválóan alkalmassak. Az ablakok és erkélyajtók euro-falcos kialakításúak. A beltéri ajtók keresztmetszete 45x110 mm-es. Természetesen kérhető lucfenyőből, vörösfenyőből, merantiból, és tölgyfáből is.Dupla rétegű hőszigetelő üveg

Az ablak és erkélyajtó üvegének

önmagában is jó hőszigetelőnek kell lennie. A K 1,4-es és K 1,1-es hőszigetelt üveg úgy készül, hogy két 4 mm-es üveget egy könnyű 16 mm-es alumínium keretre két oldalról légmentesen felragasztanak majd az éleit hermetikusan lezárják. Az üvegek között levegő (K1,4) vagy nemesgáz (K1,1) van, a belső üveg felületén LOW-e bevonattal. A K 0,8-as üveg abban különbözik az előbbiektől, hogy három 4 mm-es üveget két 6 mm-es alumínium keretre légmentesen felragasztanak. Az ablakba illetve erkélyajtóba helyezés után az üveget mindkét oldalán szilikon gumitömítéssel lezárják. Ez azért szükséges, hogy megakadályozzuk a víz befolyását a szárny és az üveg közé.


Trelleborg dupla gumitömítés

Trelleborg dupla gumitömítés.

A gumitömítés a nyílószárny és a tok között azért szükséges, hogy jobban szigeteljen a káros időjárási viszonyok és a zaj ellen. Továbbá tompítja a záráskor keletkező zajokat.
A gumitömítések élettartalma általában 8-10 év. Ez meghosszabítható ha évenként szilikonnal áttöröljük. Ha esedékes a tömítés cseréje kérem keressen fel eléhetőségünk valamelyikén. ITT

Felületkezelés.

A felületkezelés előtt a munkadarabok több lépcsős csiszolása történik. Ezután gömbaölővel kezeljük a felületett.
A kiválasztott szín felhordása következik több lépésben. A műveletek közt csiszolással tökéletesítjük a felületet finomságát. Milesi spa Hydrocrom vizes bázisú lazúrrendszert, illetve Sayerlack rendszert használunk, a színek illetve a színkombinációk színminta kollekciónkból tetszés szerint kiválaszthatók.

Vasalat

Az nyílászárókat ROTO NT E5-ös zárral szereljük. A vasalat hosszú időre garantálja a biztonságos működést és a korrózió-védelmet. A könnyen muködő zár a kilincs használatával teljesen lezár, mindössze egy kulcsfordítással lereteszeli az ajtó zárát. Az acélból készült csapszegek (bolzen) és nyelvek számától függően különböző biztonsági fokozatok érhetők el. A pánt részen 3 dimenzióban állítható vasalatot használunk, míg a beltéri ajtókhoz 55 mm-es vagy 90 mm-es zárat, megrendeléstől függően. A Roto NT E5 az egyik legsikeresebb ilyen jellegű vasalat rendszer világszerte. Ebben a rendszerben a vasalat minden alkatrésze egy központi záróegységbe integrálódik, így már alapkivitelében is magas fokú biztonságot nyújt. Rendkívül könnyen kezelhető. Meghibásodás esetén alkatrésze könnyen cserélhető, ellentétben a többi vasalattípustól. A legkülönbözőbb ablakméretekhez és ablakformákhoz alkalmazhatóak. Az ablakokat fix, nyíló, bukó, bukó-nyíló, középen felnyíló bukó-nyíló kialakításban lehet gyártani, de egyedi alakzatok gyártása is lehetséges.

Aluron alumínium vízvető, szegés.

A gumitömítés a nyílószárny és a tok között azért szükséges, hogy jobban szigeteljen a káros időjárási viszonyok ellen. A vízvető a tok alsó vízszintes részén az időjárási hatásoknak különösen kitett részt védi. A víz elvezetését alumíniumból készült vízvezető sín biztosítja, így az ablakok élettartamát jelentősen javítja.

A szegés a az nyílászáró és a fal között képez átmenetet, mely a hézagolást és a szigetelőanyagot hivatott eltűntetni.

A betétek

többfélék lehetnek (tömörfa, furnérozott, MDF, üveg stb.). Egy tömörbetét három részből áll, a két külső réteg között 1 cm-es hungarocell szigetelés található. Az ajtók üvege is többféle lehet (savmaratott, reflexios, katedrál stb.). A betétek és az üvegek tetszés szerint variálhatóak. A betétek illetve üvegek ajtókba helyezés után mindkét oldalán szilikon gumitömítéssel hermetikusan lezárjuk. Ez a tömítés azért szükséges, hogy megakadályozzuk a víz befolyását az ajtószárny és a betét illetve az üveg közé.Medence - az Aquapond cég biomedencék és fürdőtavak építésével foglalkozik. Saját kertjében élvezheti a tiszta, vegyszermentes fürdőzés élményét. Kereső regisztráció DRAPP Linkkatalógus Londoni Olimpia 2012 Linkkatalógus Linkkatalogus.net | Tárhely szolgáltatás Honlapkészítés, webáruház készítés. http://www.honlapkeszites.biz "Csináld Magad" Keresőoptimalizálás ADP linkek - linkkatalógus Linkkatalogus.net Keresooptimalizálás Garanciával! Tárhely Szolgáltatás! 100 Mb tárhely+.HU Domain 1750Ft./év bruttó! | KATTINTSON IDE, és ingyenesen megosztom Önnel annak a titkát, hogy hogyan nyomtathat akár ÖTÖDÁRON! Linkcsere Seo mérés, keresőoptimalizálás | Az Igazi Mikulás - Télapó Házhoz jön.